top of page
חיפוש

קפה בחליטה קרה



מה זה Cold Brew?

קפה קר הוא משקה קר מרענן ומרווה במיוחד בימים חמימים שטופי שמש! חליטת הקפה במים נמשכת בין 12 ל 24 שעות.


האם אפשר להכין קפה קר בבית?

בהחלט! הכנת חליטה קרה בבית היא קלה יחסית וטעמה אינו שונה בהרבה מזה שמכין בריסטה מיומן בבית הקפה.

עם זאת, יש כמה כללים שצריך לשמור:

1. מים מסוננים ישפרו את טעם הקפה שלך.

2. צריך להשתמש בטחינה גסה של פולי הקפה.

3. המים צריכים להיות בטמפרטורת החדר או קרים.

4. לטעם הטוב ביותר, יש להשתמש בקפה קלוי טרי שנטחן סמוך לחליטה.


ישנן דרכים שונות להכין חליטה קרה בבית ללא כל מכונות יקרות:


קפה קר באמצעות מתקן פילטר חכם

עיין בבלוג שלנו כדי לדעת יותר כיצד להשתמש מתקן פילטר חכם.

  1. מציבים את מתקן הפילטר החכם, מוסיפים את הקפה הטחון ואת המים. מכסים במכסה.

  2. במקום לחלוט את הקפה מיד, השאר את הקפה במתקן החכם למשך הלילה במקרר.

  3. למחרת בבוקר, אפשר לקפה לזרום לכוס ותיהנה! אתה יכול לאחסן את הקפה הקר בבקבוק או במיכל אטום. לטעם מיטבי, שתו אותו תוך 3 ימים - אך ניתן לאחסן אותו אטום עד 7-10 ימים במקרר.


FRENCH PRESS

ה French Press גם הוא כלי נהדר לחליטה קרה וטעימה. בצע את השלבים שלהלן כדי להכין חליטה קרה קלה מאוד! היחס הוא לכוס קפה אחת.

  1. הוסף 3 כפות גדולות של קפה טחון לחליטה קרה (גס מאוד) לתוך צנצנת ה-French Press.

  2. מוסיפים 1 כוס מים ומערבבים את הקפה עם כף ארוכה.

  3. שים את המכסה מלמעלה מבלי ללחוץ על המסנן כלפי מטה!

  4. משאירים במקרר למשך הלילה.

  5. למחרת בבוקר לחץ את הפילטר כלפי מטה והעבר את המשקה למיכל אחר. אתה יכול לאחסן את הקפה הקר בבקבוק או במיכל אטום. לטעם מיטבי, שתו אותו תוך 3 ימים - אך ניתן לאחסן אותו אטום עד 7-10 ימים במקרר.


טיפ: ודא שכל הקפה מכוסה במים כדי למנוע מגע עם חמצן.


אילו פולי קפה מומלצים לחליטה קרה?

ניתן להשתמש בכל פולי קפה להכנת חליטה קרה. אנו ממליצים על פולי קפה המתאפיינים בגוף חזק יותר ובמתיקות. לא מומלץ להשתמש בקפה חמוץ מכיוון שהטעמים לא יבואו לידי ביטוי במהלך החליטה. לחליטה הקרה שלנו אנו משתמשים בעיקר ב- Dark Roast, כדי להוסיף אופי למשקה שלנו!

אנו ממליצים במיוחד על Kilimanjaro Dark עבור החליטה הקרה המעושנת והשוקולדית הטובה ביותר!


באיזו רמת טחינה משתמשים להכנת קפה קר?

כדי להכין חליטה קרה צריך להשתמש בטחינה גסה כיון שהקפה יהיה במגע עם מים במשך שעות רבות. אם תשתמשו בטחינה עדינה אז חלקיקי הקפה יצופו במשקה, מה שיהפוך אותו לעכור ולא נעים בטעמו. אם יש לכם מטחנת קפה חשמלית, טחנו אותה ברמה הגסה ביותר האפשרית.


האם קפה בירה קר מתקלקל?

את תרכיז הקפה המוכן ניתן לשמור במקרר עד שבועיים כשהוא סגור. אם התחלתם לשתות קפה קר והחלטתם לשמור את השאריות, אז אחרי שבוע של אחסון, הקפה יאבד מטעמו. תרכיז קפה מדולל שומר על טעמו למשך יומיים עד שלושה. אבל גם לאחר אובדן הטעם, ניתן להשתמש בקפה קר להכנת לאטה או גלידה.


מהו תרכיז קפה קר?

תרכיז קפה קר הוא קפה קר עם יחס קרוב יותר בין קפה למים. בהתבסס על מתכון הקפה הקר, ניתן לשנות את היחס בין קפה למים כדי להפוך את המשקה למרוכז יותר. יחס קפה למים טוב למדי הוא 1:5. אתה יכול להוסיף קוביות קרח לקפה הקר שלך לחוויה אופטימלית. אבל זכרו, כשהקרח נמס, המשקה ידולל.


וידאו: כיצד להכין חליטה קרה



6 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page