top of page

איך לבחור את הקפה בשבילך ?

ישנם 5 מאפיינים עיקריים שכדאי לקחת בחשבון עם כל סוג של קפה ערביקה ורובוסטה.

 

המאפינים הם:

  •    חוּמצִיוּת

  •    מְרִירוּת

  •    מְתִיקוּת

  •    חֲמִיצוּת

  •    גוּף

 

להלן נסביר את האיפיונים של כל אחד מהמאפיינים הללו.

 

חוּמצִיוּת

חדה, חריפה, דמויי יין, הנמצאים בעיקר בקלית קפה בהיר.

 

מְרִירוּת

בדרך כלל לא רצוי בקפה, למעט מנה במינון נמוך. בקפה קלויי כהה או בקפה קלוי יתר על המידה, מאפיין זה יופיע בקפה.

 

מְתִיקוּת

מצביעה על כמות סוכרוז או פרוקטוז בקפה, אשר טעמה כמו שוקולד, פירות, או קרמל.

 

חֲמִיצוּת

בדומה לחומציות, אבל לא בדיוק כמוה. חומציות היא דבר טוב, אבל חמיצות טעמה קשיח ונשכחני, כמו טעמו של החומץ והלימון.

 

גוּף

איך הקפה מרגיש בפה - עבה כמו חלב מרוכז, או רזה כמו מים - והאם יש לו טעם לוואי.

אם נוצרת בפה תחושה של יובש לאחר כמה לגימות, קפה זה נקרא עפיץ, ולא בהכרח זה נחשב למשהו טוב.

bottom of page